Of je nu een zombie, een heks, Frankenstein of zelfs Dracula bent, je wilt genieten op de avond van Halloween!
Daarom hebben we een selectie van de beste Halloween-cocktails voor je samengesteld, en aan het einde van het artikel laten we je de decoraties zien waarmee je elke cocktail kunt omtoveren tot een Halloween-cocktail!
Creëer een sinistere sfeer die past bij een offer met deze cocktail! Naast zijn delicate smaak, heeft hij een geur die je nog verder onderdompelt in een vreemde sfeer.
Voor 1 Glas
Giet de absint in een whiskyglas; roer goed om het te bedekken en gooi de likeur weg.
Vul een shaker met ijs, voeg de mezcal, chili likeur en 2 druppels Angostura toe. Zeef de cocktail en giet deze in een glas met ijs. Zet het rozemarijntakje in brand met een aansteker of keukenvlam tot het rookt en leg het in het glas. Serveer.
Hier is de elegante cocktail die vampiers maken wanneer ze genoeg hebben van rauw bloed. Het moet gezegd worden, het drinken van hetzelfde gedurende de eeuwigheid brengt ze ertoe om cocktails te maken...
Voor 1 Grote Kan
Meng alle ingrediënten in een grote kan gevuld met ijs. Roer voorzichtig om goed te mengen.
Voeg meerdere bramen en een schijfje bloedsinaasappel toe in elk glas en giet de punch in de glazen. Garneer met een bloem als je de methode van de vampiers perfect wilt volgen en serveer direct.
Het recept is veel beter met vergiftigde appels! Visueel betoverend, deze drank zal je misschien monsterlijke krachten geven...
Voor 1 Groot Glas
Meng alle ingrediënten in een cocktailshaker, vul de shaker daarna met ijs. Schud tot de inhoud goed gemengd is en de shaker koud aanvoelt, ongeveer 30 seconden. Giet in een glas en serveer.
Breng een moerassige sfeer met deze slijmpunch! De verschillende texturen geven het een mysterieuze uitstraling die erg interessant is...
Voor 1 Groot Vat
Giet de wodka, het ananassap, de gembersoda en de limoenlimonade in een groot vat. Roer goed door. Voeg de sorbet toe aan het mengsel. Bedek de rand van elk glas met matcha poeder en serveer.
Voor 1 Mooie Pompoen
Voeg in een grote kom de gekruide rum, sinaasappelsap, citroensap, specerijensiroop en pompoenpuree toe. Roer goed door om alles goed te mengen.
Als het goed gemengd is, zeef het met een fijne zeef en zet het in de koelkast totdat je het gaat serveren.
Giet het mengsel in je uitgeholde pompoen (let erop dat er geen gaten in de pompoen zitten). Voeg het bruiswater toe en roer goed door.
Serveer het met een kaneelstokje voor de garnering. Vergeet niet het mengsel voor het serveren te roeren, omdat de ingrediënten na verloop van tijd van elkaar kunnen scheiden.
Deze cocktail is zo wit dat hij je gasten doet bleken! De vloeibare geest heeft in werkelijkheid een zoete, exotische smaak… Verrassend, nietwaar? Misschien is het een geest uit de eilanden...
Voor 1 Glas
Begin met het tekenen van een spookgezicht op je glas met een uitwisbare marker. Vul het glas met ijs.
Meng in een mengglas (of ander groot glas) de wodka, de chocoladelikeur, de witte cacaocrème, de kokosroom en de hazelnootlikeur. Meng goed door. Giet in het voorbereide glas met ijs.
Wie had gedacht dat een spin zoveel sap zou bevatten?! Deze donkere cocktail zal je niet alleen verwennen, maar ook visueel afschrikken, fantastisch, toch?
Voor 1 Grote Kan
Meng de suiker en 18 cl water in een klein pannetje en breng het aan de kook. Zet het vuur lager en laat het 3-4 minuten sudderen zonder te roeren totdat de suiker is opgelost. Haal van het vuur, voeg de actieve houtskool toe en laat het volledig afkoelen.
Meng in een grote kan (of mengglas) het citroensap, de afgekoelde suikersiroop, de wodka en het koude bruiswater. Serveer met ijs.
Om je cocktails nog griezeliger te maken voor Halloween, zijn er geen betere decoraties dan onze Halloween-glasversieringen! We bieden vele ijsblokjes en rietjes aan om je cocktails perfect monsterlijk te maken...
De klassieke Bloody Mary is niet bloederig genoeg voor Halloween! Met deze extra decoratie krijgt de cocktail zijn naam volledig terecht...
Voor 1 Groot Glas
Begin met het decoreren van je glas met nep gedroogd bloed (de techniek staat verderop in het artikel). Meng de ingrediënten in een mengglas met veel ijs. Giet het in een glas en breng op smaak met selderijzout, zout en peper.
Serveer in je grote glas met bloed!
Vrij gemakkelijk te maken, deze cocktail heeft een verbluffend uiterlijk! Bied je gasten een portie hersenen aan!
Voor 1 Shotglas
Maak deze cocktail in een shotglas. Giet een beetje grenadinesiroop in het glas, voeg voorzichtig 2 cl wodka toe voor twee verschillende lagen, en eindig met een eetlepel Bailey’s die je voorzichtig over het glas laat lopen om de hersenen te maken. Neem de tijd voor deze laatste stap. Je kunt druppels siroop bovenop toevoegen voor wat extra bloed! Je kunt deze cocktail ook in een groter glas maken als je wilt.
Onze favoriet, dit is een van de weinige demonen die je niet zal proberen een pact met je te laten ondertekenen!
Voor 1 Glas
Begin met het randen van het glas met suiker.
Meng in een shaker gevuld met ijs een gesneden peper, de tequila, passievruchtpuree, vers limoensap en agavesiroop. Schud goed door en zeef in een glas met ijs. Eindig met het toevoegen van de "hoornen" (elke peper is ingesneden, zie foto), en een citroenlimoen-spirale.
Er is niets engers dan een cocktail met bloed dat eruit stroomt! Hier is de beste techniek om prachtige rode druppels te krijgen!
Ingrediënten:
Meng de suiker, de siroop en het water. Kook zonder roeren tot het punt waar je harde barstjes ziet – rond de 150°C (we raden aan een thermometer te gebruiken, anders doe je het op gevoel!). Voeg de voedingskleurstof toe.
Zet het vuur uit. Terwijl het mengsel nog heet is, dip de bovenkant van het cocktailglas in het mengsel om de rode rand te creëren. Als je meerdere glazen moet maken, houd het mengsel dan warm zodat het langer meegaat (in plaats van het vuur uit te zetten, verlaag het iets). Je kunt het overal aanbrengen – maak je glazen zo bloedig als je wilt! Zet het glas weer rechtop om het af te laten koelen. De dikke consistentie van het mengsel zorgt voor "bloeddruppels" zodra het uithardt op het glas!
Je kunt je cocktails een mistig effect geven zonder gebruik te maken van droogijs! Neem een stuk suikerspin en vorm het tot de gewenste wolkvorm. Suikerspin is heel gemakkelijk te modelleren en eetbaar (en zoet, echt ideaal voor Halloween!). Maar als je geen suikerspin hebt, kun je ook katoen gebruiken! Rek het op dezelfde manier uit, druk het samen, totdat je de perfecte vorm hebt.
Spinrag
Gebruik een klein tube zwarte of witte glazuur (afhankelijk van de kleur van je cocktail), zoals glazuur voor taarten. Teken vervolgens 4 cirkels, elkaar binnenin (zie foto). Schuif dan een tandenstoker door het glazuur en maak lijnen van het midden naar buiten, en je hebt je spinnenweb! Deze techniek werkt vooral bij dikke cocktails. Over het algemeen doe je dit alleen op cocktails die niet doorschijnend zijn.
Je kunt heel gemakkelijk nepogen maken door simpelweg lychee en olijven te gebruiken. Steek een olijf in een lychee, als deze uitsteekt, snijd je hem doormidden en stop je hem terug in de lychee. Om ervoor te zorgen dat het oog goed blijft zitten, steek je een cocktailprikker erdoor! Als je een snoepwinkel in de buurt hebt, aarzel dan niet om deze te bezoeken, en je zult waarschijnlijk geweldige snoepjes vinden om je cocktails mee te versieren op Halloween!
Opmerkingen worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.