Niets gaat boven heerlijke cocktails om je pannenkoekenfeest op te fleuren!
Natuurlijk zijn de cocktails die we in dit artikel voorstellen ook perfect om bij bijna elk gerecht te serveren 😋
Deze gemakkelijk te maken cocktail biedt een perfect uitgebalanceerde smaak voor een echte traktatie in de mond.
Ingrediënten voor 1 persoon :
Plaats de sinaasappels in een mixglas, plet ze met een cocktailstamper en voeg de siroop toe. Meng goed.
Voeg de Sherry en veel ijsblokjes toe en schud opnieuw.
Zeef de cocktail in een Collins-glas gevuld met crushed ice.
Je kunt garneren met een takje munt, een schijfje citroen en een rietje. Serveer!
Tip: Voor het maximale sap uit je fruit en muntblaadjes is een cocktailstamper onmisbaar!
Deze heerlijke cocktail voegt een pittige touch toe aan al je gerechten en is waarschijnlijk de favoriet van ons team om van te genieten tijdens een maaltijd.
Ingrediënten voor 4 personen :
In een kleine pan meng je het water, de agavenectar en de jalapeño. Verhit op middellaag vuur tot de agavenectar is opgelost. Zet het vuur uit en laat het mengsel 10 minuten rusten. Zeef, gooi de jalapeño weg (of hergebruik als garnering), en zet de pittige siroop apart.
Meng de rietsuiker en het zeezout op een klein bordje. Bevochtig de randen van je glazen en doop ze in het suiker-zoutmengsel om een geglaceerde rand te creëren.
Doe een paar ijsblokjes in een cocktailglas. Voeg 3cl tequila, 3cl van de pittige siroop, 9cl grapefruitsap, een paar druppels limoensap en wat grapefruitsoda toe (naar voorkeur). Roer goed en garneer met enkele schijfjes jalapeño. Herhaal dit voor de andere drie glazen.
Tip: Versgeperst citroensap maakt je cocktails zoveel lekkerder… Pers je citrusvruchten gemakkelijk met een handpers!
Ingrediënten voor 1 persoon :
Giet alle ingrediënten in je cocktailshaker die voor de helft gevuld is met ijsblokjes en schud krachtig gedurende ongeveer twintig seconden. Zeef in een gekoeld champagnecoupeglas en serveer!
Opmerkingen worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.