Vandaag presenteren we een selectie van onze favoriete Japanse cocktails! Ze zijn allemaal heel verschillend; met deze drie cocktails is er voor ieder wat wils, speciaal voor alle Japan-liefhebbers.
In lijn met de iconische symboliek van Japan, is de rode zon een cocktail met een verrassende smaak.
Ingrediënten voor 1 persoon
Vul je shaker met ijs en voeg alle ingrediënten toe. Schud krachtig en zeef in een longdrinkglas. Vul het glas met ijsblokjes.
Deze cocktail (en alles met saké) smaakt nog beter in typisch Japanse kopjes...
Heerlijk verfrissend en eenvoudig te maken, deze cocktail zal je zeker verrassen.
Ingrediënten voor 1 persoon
Begin met het pletten van de verse muntblaadjes in je mengglas met een stamper. Voeg het citroensap en de siroop toe, en roer krachtig. Voeg vervolgens je Japanse whisky toe (Nikka-whisky werkt uitstekend in dit recept), samen met een paar ijsblokjes, en meng goed. Giet het mengsel in een glas, vul aan met ijsblokjes en garneer met enkele takjes munt.
Dit is een Japanse cocktail met lycheelikeur... Deze heerlijke vrucht is zeer populair in Oost- en Zuidoost-Azië.
Ingrediënten voor 1 persoon
Vul je shaker met ijs en voeg alle ingrediënten toe, behalve de schijfjes carambole. Schud krachtig gedurende ongeveer 15 seconden, totdat de drank goed gekoeld is. Zeef de cocktail in een gekoeld Martiniglas en garneer met schijfjes carambole voor een extra exotische touch.
We hopen dat deze cocktails je en je gasten meenemen naar het land van de rijzende zon… Geniet van je drankje!
Opmerkingen worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.