Het randen van een glas met suiker is heel eenvoudig! Wij leren je hoe je het perfect doet en hoe je je randen kunt personaliseren!
Wat je nodig hebt
Suiker of zout, of beter nog
Wat zout betreft, is fleur de sel uitstekend van smaak, maar je kunt ook gewoon keukenzout gebruiken 🧂.
Voor suiker heeft bruine suiker/cassonade het voordeel van een lichte geur die de smaak van de cocktail versterkt. Witte geraffineerde suiker werkt ook prima. Een ander voordeel van bruine suiker is dat het een gouden rand aan je cocktail kan geven, wat visueel erg leuk is!
Aan het einde van het artikel geven we je nog veel andere poeders die je op dezelfde manier kunt gebruiken, afhankelijk van de cocktail die je wilt maken.
Een schoteltje/bordje
Giet je suiker, zout, of wat je ook gebruikt, op een schoteltje of bordje. Gebruik voldoende om ervoor te zorgen dat de rand goed bedekt is. De poederkring moet groter zijn dan de rand van je glas.
Wat je nodig hebt om het glas te bevochtigen
Het meest gebruikte ingrediënt om glazen te bevochtigen is limoensap. Een partje van elk citrusfruit is perfect hiervoor, zolang het bij de smaak van de cocktail past. Anders kun je een van de ingrediënten van de cocktail gebruiken, doe het op een papieren doek en wrijf het gewoon over de rand van het glas.
Siroop is ook een heel goede keuze, omdat het heel kleverig is en je kunt kiezen uit een enorme variëteit aan smaken.
Het randje van het glas met suiker bedekken
- 1. Bevochtig de rand van het glas: Wrijf met een partje citrusfruit langzaam en gelijkmatig rond de rand van het glas. Bij siroop, giet de siroop in een bord en dompel voorzichtig je glas erin.
- 2. Houd het glas ondersteboven en dip het stevig in je suiker, zout of poeder. Doe dit alsof je de rand van het glas in inkt hebt gedompeld en probeer een perfecte cirkel in het poeder te drukken.
- 3. Het laten draaien? Sommige barmannen dompelen het glas maar één keer, maar de meeste draaien het om meer suiker op de rand te krijgen. Wat je ook doet, draai het niet meer dan één keer, anders valt het poeder dat je hebt aangebracht eraf.
Mooie glazen om te randen
Ontdek de vele cocktailglazen die onze winkel aanbiedt; ze wachten allemaal om geglazuurd te worden!
De smaak van de rand kiezen
Nu wordt het leuk! Maak je eigen variant van je favoriete cocktails! Beperk je niet alleen tot zout en suiker om je glazen te randen! Je kunt glazen randen met alles wat op poeder lijkt. De mogelijkheden zijn praktisch eindeloos. Maak ook een slimme keuze met de siroop of het fruit dat je gebruikt! Je enige beperking is ervoor te zorgen dat de smaak van de rand goed past bij de smaak van de cocktail 🍹.
Wat anders dan zout en suiker?
- Cacao: Perfect voor chocolademartini's, en elke cocktail met chocolade!
- Kokosvlokken 🥥: Geweldig voor exotische cocktails, vooral die met kokos!
- Kaneelsuiker: Heerlijk met veel cocktails - denk aan die met likeuren zoals Kahlua, Baileys, sinaasappel of chocolade.
- Pittige rand nr. 1 🌶️: Meng 1 deel fleur de sel met 1 deel chilipoeder (je favoriete soort) voor een fantastische pittige rand.
- Pittige rand nr. 2: Meng gelijke delen fleur de sel, paprika, ui- en knoflookpoeder. Zeer smaakvol.
- Zoet en pittig: Meng chili en cacao in poedervorm, heerlijk met veel chocolade-dranken.
- Selderijzout: Perfect voor de Bloody Mary.
- Verkruimelde koekjes 🍪: Kies je favoriete koekjes en maak ze fijn! Ze voegen een leuke textuur en smaak toe aan je cocktails! (We raden speculaas- of kaneelkoekjes aan.)
- Taartdecoraties: Kleine suikerdecoraties voor taarten voegen veel kleur toe aan je cocktail!
- Gekleurd suiker: Fantastisch! Je kunt de kleur kiezen. Doe suiker en kleurstof in een blender en meng voorzichtig tot je de gewenste kleur hebt. Als je geen blender hebt, kun je de twee ook mengen. De kleur verandert de smaak niet, maar kan indirect invloed hebben op de aroma's die je ruikt.
- Gemberpoeder: Meng gelijke delen suiker en gemberpoeder voor een heel interessante smaak.
- Elke drank in poedervorm: Hun geconcentreerde smaak kan uitstekend zijn. Niet alle poederdranken hebben de juiste textuur om aan het glas te blijven plakken, als het niet blijft plakken met een citrusvrucht, gebruik dan siroop. Een poeder van warme chocolademelk met munt maakt een perfecte munt-chocolade rand, absoluut geweldig voor de Grasshopper-cocktail.
- Zoals eerder gezegd, alles wat op poeder lijkt kan gebruikt worden om een rand te creëren. Dus laat je fantasie de vrije loop! Stuur ons gerust een bericht als je een smakelijk idee hebt gevonden 😉.
Wat anders dan siroop?
- Fruit: Elk fruit dat sap bevat werkt, zolang het een beetje kleverig is! Dus neem je favoriete fruit en test de smaak die het toevoegt aan de poeder die je erop doet.
- Alcohol: Je kunt meestal een van de alcoholen uit je cocktail gebruiken om de rand van je glas te bevochtigen. Zorg ervoor dat het genoeg kleverig is voor de poeder waarin je het glas dippen gaat. Over het algemeen werken likeuren uitstekend voor dit doel.
- Welke siroop: Het is opnieuw aan jou om te bepalen welke siroop het beste bij je cocktail past... Als je cocktail al een siroop bevat, kun je er zeker van zijn dat het gebruik van die siroop voor het randen van het glas een goede keuze is. Als je een siroop wilt met een neutrale smaak, is agavesiroop 🌱 uitstekend, evenals suikersiroop. Andere keuzes die goed werken met de meeste cocktails zijn siropen van aardbei, framboos, ananas, lychee en citroen.
Gefeliciteerd! Je bent nu een expert in het randen van glazen.