IJsklontjes 🧊 verfrissen drankjes perfect, maar dat is niet alles! Ze spelen ook een rol in de smaak van het drankje.
Meestal denken we niet dat de keuze van ijsklontjes belangrijk is in een cocktail, maar dat is wel degelijk zo!
Professionals gebruiken geavanceerde technieken om de best mogelijke ijsklontjes te krijgen, maar dat is niet wat we vandaag gaan bespreken...
We geven je eenvoudige tips die je meteen kunt toepassen!
Het is misschien niet iets waar je meteen aan denkt, maar het is logisch: ijsklontjes smelten, en wanneer ze smelten, mengt het water zich met de cocktail... daarom is de smaak van het water dat je voor je ijsklontjes gebruikt van belang!
Stel je voor dat je rechtstreeks water in je cocktail giet 💧. Je zou geen kraanwater gebruiken, maar eerder bronwater met een betere smaak. Hetzelfde geldt voor ijsklontjes: je voegt het water niet direct toe aan de cocktail, maar het effect is hetzelfde!
Daarom raden we je aan om bronwater in je ijsblokjesvormen te gieten. Met deze simpele tip smaken je cocktails meteen een stuk beter!
De overgrote meerderheid van de cocktails gebruikt ijsklontjes, en wel om twee redenen:
Water is dus een ingrediënt van de cocktail wanneer het recept aangeeft ijsklontjes te gebruiken.
Met een mengglas
Wanneer je een cocktail roert met een lepel, gebruik dan kubusvormige ijsklontjes 🧊. Roer terwijl je de hoeken van de ijsklontjes in de gaten houdt; zodra ze afgerond zijn, is je cocktail klaar!
Om genoeg tijd te hebben om goed te roeren, is het sterk aanbevolen om grote ijsklontjes te gebruiken (je ziet altijd grote blokken in de mengglazen van barmannen). Door hun grootte smelten ze langzamer, zodat je je cocktail kunt roeren zoals het hoort, zonder dat hij te veel verdund wordt!
Met een cocktailshaker
Wanneer je een cocktail in een shaker maakt, kun je de rand van de ijsklontjes niet zien... Maar dat is geen probleem! Over het algemeen, zodra de buitenkant van je shaker licht bevroren aanvoelt, zijn de ijsklontjes voldoende gesmolten. Stop dan simpelweg met shaken en filter de drank om de ijsklontjes te verwijderen voordat ze te veel zijn gesmolten!
Hier is een uiterst eenvoudige manier om je cocktails te versieren! Gedecoreerde ijsklontjes geven een prachtige visuele touch aan je drankjes... Zo maak je ze:
Ronde ijsblokjesvormen zijn ideaal voor dit soort decoraties! Kies voor vormen die groot genoeg zijn voor je decoraties en bovendien een unieke, elegante vorm aan je cocktails geven!
Je kunt zelfs smaak toevoegen aan je ijsklontjes, en het is heel eenvoudig! Je hoeft alleen maar geparfumeerd water in te vriezen. Hier zijn enkele ideeën om je ijs een lekkere smaak te geven:
Deze smaakvolle ijsklontjes geven je cocktails en drankjes een unieke twist!
We hopen dat dit artikel over ijsklontjes je heeft geïnspireerd en je helpt om je cocktails eenvoudig te verbeteren!
Opmerkingen worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.